2022
Pop-up restuarant
Een bijdrage van 240 euro is er voor het dorpshuis Duyfhuis in Deil. Hiermee wordt een pop-up restaurant georganiseerd voor de inwoners van Deil op vier avonden in december en januari. Doel is de kosten voor de inwoners laag houden en het dus voor iedereen toegankelijk te maken.
Nieuwe, duurzame kerstverlichting
Een inwoner van Deil ontvangt 400 euro voor de verduurzaming en vernieuwing van de kerstverlichting waarmee het dorp wordt versierd en verlicht.
Nieuwe tent voor activiteiten
Het dorpshuis Duyfhuis ontving 450 euro voor de aanschaf van een tent voor verschillende activiteiten in het dorp. Niet alleen van het dorpshuis, maar ook van de Oranjevereniging en speeltuinvereniging Jeugdland.
Nieuwe opzet Koningsdag
Oranjevereniging Deil ontvangt 2.000 euro om met de vernieuwde opzet en extra activiteiten Koningsdag in Deil een nieuw leven in te blazen, op een centrale plaats in het dorp. Een dag van saamhorigheid, plezier en toegankelijk voor iedere doelgroep.
2021
Hondenspeelweide
De dorpsraad Deil, werkgroep hondenspeelweide krijgt een bijdrage van 2.000 euro voor het realiseren van een hondenspeelweide in het dorp.
Het is de wens van veel hondenbezitters in Deil om een eigen hondenspeelweide te hebben. Met vrijwilligers en deze bijdrage uit het leefbaarheidsbudget kan het worden gerealiseerd. Deze weide geeft de mogelijkheid tot ontmoeten, omdat het veld aan een dorpsrondje ligt. Bij de realisatie zal er aandacht zijn om de weide zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen.
Project Zevenkastelen
Een inwoner ontvangt een bijdrage van 1.560 euro voor het project Zevenkastelen.
Dit project omvat een (jeugd)boek met de historie van Deil met alledaagse problemen. Bij dit project worden de school en het dorp betrokken én er worden nevenactiviteiten gecreeërd. Dit project draagt bij aan de verbinding tussen verschillende doelgroepen en goede sociale cohesie.
Kerstfair
Dorpshuis 't Duifhuis Deil ontvangt 450 euro voor het realiseren van een kerstfair bij het dorpshuis in Deil.
Dit initiatief is een mooie samenwerking tussen het dorpshuis, de oranjevereniging en ondernemers. De ondersteuning draagt bij aan een mogelijk meerjarig succes.
Aanschaf AED
De werkgroep 6 minuten zone Deil ontvangt 1259 euro uit het leefbaarheidsbudget.
De werkgroep zet zich in voor hulp bij hartfalen. Hiervoor is de aanschaf van 2 AED's nodig. De werkgroep betaalt er een uit eigen middelen. De gemeente betaalt er 1 uit het leefbaarheidsbudget.
Bijzonder om te zien hoe de vrijwillige burgerhulpverleners zich inzetten voor hulp bij hartfalen. Met de aanschaf van de AED blijft de dekkingsgraad voor deze hulp goed.
Halloween
Dorpshuis 't Duifhuis Deil ontvangt 250 euro uit het leefbaarheidsbudget voor 'Halloween voor de jeugd'.
Dit initiatief is een mooie samenwerking tussen het dorpshuis, de oranjevereniging en de basisschool. De ondersteuning voor de decoratie draagt bij aan een mogelijk meerjarig succes.
2020
Realisatie jeu-de-boulesbaan
Dorpsraad Deil ontvangt 2.000 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage voor de realisatie van een jeu-de-boulesbaan in Deil.
Met de realisatie van de jeu-de-boulesbaan in Deil stimuleert men de sociale cohesie in het dorp. Jong en oud kan er gebruik maken van deze buitensportactiviteit.
Muziekvoorstelling
Egeländerkapel, de Lingemuzikanten uit Deil ontvangt 400 euro voor een play-in voor muzikanten op 10 oktober in Deil.
De play-in brengt muzikanten uit de gemeente West Betuwe en belangstellenden samen. De muziekvoorstelling is gratis en alle inwoners zijn welkom.
Zomeravondconcerten
Stichting Muziek op de Dijk ontvangt 946 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage voor acht zomeravondconcerten in een tuin aan de Linge.
Met de reeks concerten wordt in deze coronatijd en binnen de richtlijnen toch een leuk evenement georganiseerd. Bovendien is er oog voor inwoners die normaal gesproken minder snel kunnen aansluiten bij dit soort evenementen. Hiervoor zijn vrijkaarten.
Verhalenbundel en flyer
Werkgroep Omzien naar Elkaar in Deil ontvangt 1.082 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage voor de realisatie en verspreiding van een verhalenbundel en een flyer in Deil en buurdorp Enspijk.
Met een verhalenbundel als deze vergroot men de onderlinge verbinding tussen inwoners en de betrokkenheid. Inwoners delen hun verhalen en leren elkaar daardoor wat beter kennen. Zeker in deze donkere dagen een mooie activiteit om een hart onder de riem ste steken en om te zien naar alle inwoners, kwetsbaar en minder kwetsbaar.
Kerstfilm
Protestantse gemeente Deil-Enspijk ontvangt een bijdrage van 1.805 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage voor de realisatie van een kerstfilm voor de inwoners van Deil en Enspijk.
Het initiatief zorgt voor samenhang binnen de dorpen Deil en Enspijk. De school, verenigingen en inwoners uit Deil en Enspijk zijn betrokken en spelen een rol in de film. Ook zijn veel vrijwilligers actief om de opnames te realiseren en het allemaal 'coronaproof' te organiseren. Dit geeft energie en bevordert de samenhang en eenheid tussen de verschillende verenigingen, doelgroepen en buurdorpen. Het 'samen' vieren van het kerstfeest geeft zo toch een lichtpuntje in deze coronatijd en geeft een blijvende herinnering.
Picknicktafels
Speeltuinvereniging Jeugdland uit Deil ontvangt een bijdrage van 2.000 euro voor picknicktafels. De tafels zijn ook geschikt voor mensen in een rolstoel.
De picknicktafels kunnen voor veel activiteiten van de speeltuinvereniging worden gebuikt. Zoals de intocht van Sinterklaas, de dorpsbarbecue en de spelweek. Allemaal activiteiten die de leefbaarheid in Deil vergroten. Omdat de tafels ook geschikt zijn voor minder valide inwoners, worden de activiteiten in de speeltuin voor meer inwoners toegankelijk.
Inrichting Linge oeverlandje
Dorpsraad Deil ontvangt 2.000 euro uit het leefbaarheidsbudget. Dit is een bijdrage voor de realisatie en inrichting van het Linge oeverlandje voor de inwoners van Deil.
Deze bijdrage aan het Lingeoeverlandje brengt samenhang en verbinding tussen verschillende doelgroepen in Deil.
2019
Buitenkast AED
De werkgroep 6 minutenzone in Deil ontvangt 1.717 euro voor een buitenkast voor een AED. Dit om de dekkingsgraad voor hulpverlening bij hartfalen in Deil te verbeteren.
De buitenkast voor een AED zorgt voor een betere dekkingsgraad voor hartfalen in Deil. Het levert een bijdrage aan de leefbaarheid in het dorp. Door dit apparaat nemen de overlevingskansen bij hartfalen sterk toe. Burgerhulpverleners zijn daarvoor erg belangrijk. In en rondom Deil zijn ongeveer 90 burgerhulpverleners die in actie kunnen komen.
Stoelen Speeltuinvereniging Jeugdland
De speeltuinvereniging Jeugdland in Deil ontvangt 2.000 euro voor het vervangen van stapelbare stoelen. Er worden180 stapelbare stoelen vervangen.
De speeltuinvereniging gebruikt de stoelen voor veel activiteiten. Denk aan de intocht van Sinterklaas, de spelweek en de dorpsbarbecue. Ook andere verenigingen en scholen mogen de stoelen gebruiken. De vereniging droeg bij aan de financiering door middel van een oliebollenactie en de opbrengsten van avondactiviteiten in het dorp.
Wachtplaatsen bushaltes
Dorpsraad Deil ontvangt een bedrag van 910 euro voor het materiaal van vier wachtplaatsen bij de bushaltes in het dorp Deil.
De wachtplaatsen zijn een wens van het dorp. Nu zijn er nog geen verharde wachtplaatsen bij de bushaltes en staan passagiers in het gras of op de weg. Vrijwilligers voeren de werkzaamheden en het onderhoud uit van de wachtplaatsen, onder verantwoording van de dorpsraad Deil.
Gordijn gymzaal
Het Dorpshuis uit Deil ontvangt een bedrag van 325 euro. Dit is een bijdrage voor de aanschaf van een constructie met een gordijn om de gymzaal van het dorpshuis multifunctioneler te maken.
Door de constructie met een gordijn wordt de gymzaal in het dorpshuis multifunctioneler. Hierdoor worden bezetting en het gebruik door de inwoners van het dorpshuis vergroot. Dit draagt bij aan de leefbaarheid in het dorp.
Stoep parkeerplaats
Dorpsraad Deil ontvangt een bedrag van 2.000 euro voor een stoep bij de parkeerplaatsen (locatie Duifhuis).
Door het realiseren van een stoep is er meer ruimte voor minder validen en personen met kinderwagens. Je staat niet direct op de openbare weg. Dit komt de veiligheid rond de parkeerplaatsen en de verkeerssituatie ten goede.
Meer weten?
Meer weten over het Leefbaarheidsbudget?
Heeft u ook een leuk idee voor uw stad of dorp? Neem dan contact op met uw gebiedsmakelaar Barry Ganzeman.